Slagerij van der Geer

0 Producten in uw mandje
Wegens vakantie zijn we DV gesloten van 5 augustus t/m 2 september.

Buitenvarkens

Buitenvarkens.

Ons varkensvlees is afkomstig van een boer/slager die net over de grens met Duitsland woont; de Feijterhof in Itterbeck. Deze varkens lopen helemaal buiten met evt. een open stal in om te schuilen. Het zijn dus echte Buitenvarkens; een kruising van Bonte Bentheimer met Duroc varken. Een Uniek concept.

Ze krijgen geen medicijnen. Ze worden bijgevoerd met natuurlijk ruwvoer en ander voer uit de omgeving zoals biologische pompoenen,bio wortels ed.  Dit is echt een ouderwetse boer met liefde voor zijn dieren.

Het is een prachtig gezicht om ze te zien ravotten. Ze hebben het echt naar hun zin. Ze zijn ook heel nieuwsgierig.

Dit is een voorbeeld van hoe je met dieren om moet gaan. Compliment voor de boer!!

De boer gaat ook elke dag even met ze 'praten' en loopt dan gewoon tussen de varkens. Zo wennen ze aan hem en lopen ze geen stress op als ze op transport moeten.

Ze worden op een diervriendelijke manier geslacht door een plaatselijke slager. Ze worden een avond van te voren bij het slachthuis gebracht door de boer zelf. Zo worden ze rustig geslacht de volgende morgen. Dit komt de vleeskwaliteit ten goede. Doordat de varkens buiten en in een halfopen stal leven heeft dit vlees geen 'stal' smaak en is vrij van stress. Dat proef je direkt. De stress ontwikkelt een hormoon dat weer klachten bij mensen kan veroorzaken na vleesconsumptie zoals puisten e.d. Dat schijnt te komen omdat varkenseiwitten veel op menselijke eiwitten lijken.

 

varkens 3

varkens 2

varkens 4

varkens 1 

WhatsApp Image 2018 03 29 at 11.11.42

Contact

Bezoekadres:
Dr S de Bruineplein 9
3904 CX Veenendaal

info@slagerijvandergeer.nl
0318-525391
06-13869993