Recept gehaktballen
Recept voor Puur Natuur gehaktballen(voor 500 gram gehakt)
Nodig;- 500 gram gehakt naar keuze
- 50-75 gram koud water
- mixer of keukenmachine met deeghaken
- 4 gram gehaktkruiden & 8 gram zeezout of bakje gehaktmix van Slagerij van der Geer
- meel van maïs,tabioca,pijlwortel,spelt ed.
- evt. 1 heel ei, nog wat groente,ui of andere vulling
Leg het gehakt met alle ingrediënten in de mengkom en kneed ca. 5 min. op lage stand tot het gehakt een soepel deeg is geworden. Rol met vochtige handen gehaktballen. Leg ze een nachtje in de koelkast of vries ze in. Daarna braden en smullen maar. u kunt ze ook 4 min frituren en daarna nog ca. 30 min. nagaren in de oven op 100 C.
Voor gehaktbrood: leg het deeg in een cakeblik of maak een grote platte bal en braad deze de volgende dag 2 uur in de oven op 125 C.
Eet smakelijk!
Contact
Bezoekadres:
Dr S de Bruineplein 9
3904 CX Veenendaal
info@slagerijvandergeer.nl
0318-525391
06-13869993