Slagerij van der Geer

0 Producten in uw mandje

Recept kipbouillon

Recept kippenbouillon E-nummervrij en puur van Slagerij van der Geer

 

U heeft nodig:

  • Grote pan(hoe groter hoe beter;ca. 10 liter.)

  • ca. 2 kilo kippenbotten

  • evt. hele ui,wortel,prei(grote stukken; zonder zand; met schil)

bouillon kruiden(slagerij van der Geer)

evt. peperkorrels,kruidnagel,laulierblad(zie webshop Slagerij van der Geer)

Werkwijze:

 

Breng een halve pan water aan de kook. Zodra het water kookt al de runderbotten en resten ca. 2-5

minuten in het kokend water leggen;water moet blijven koken. Daarna het water door een vergiet

weggooien en de botten ed. opvangen in het vergiet . Eventueel schuim afspoelen. Pan omspoelen

en de botten ed. weer terug in de pan leggen. Pan moet zo groot zijn dat ca. ¾ van de pan gevuld is met botten ed. De groente wassen of afborstelen en in hele grove stukken snijden/hakken. Uien en winterwortels niet schillen. Alles bij de botten in de pan doen.

Rest van de ingrediënten in de pan doen en de pan afvullen met koud water tot alles net onder water staat. De pan op een klein pitje zetten zonder deksel en heel langzaam naar de kook laten komen. Mag absoluut niet koken,maar tegen de kook aan houden. De pan een hele dag op de pit laten staan; hoe langer hoe beter(als het kan 2 dagen).

Daarna de bouillon door een fijne zeef laten lopen. Eventuele vleesresten apart houden voor de soep

en de rest weggooien. Zet de bouillon een dag koud weg in de schuur of koelkast. Eventueel vet

wordt dan hard en kan dan verwijderd worden als u van de bouillon een magere soep wil gaan

maken of gaan invriezen. Zo heeft u een magere bouillon zonder E-nummers!! Nu kunt u van de

bouillon soep gaan maken. Maak de soep op smaak met zout(aanbevolen;zeezout)en kruiden(zoals

peper ,kerrie,ed.)of met soepkruiden van Slagerij van der Geer Maak soep altijd een dag van te

voren; dan kan de smaak zich beter verdelen. Wel goed koud bewaren.

 

 

 

Maak zoveel mogelijk bouillon tegelijk en vries een gedeelte in. Kan ook in een ijsblokjeshouder als u kleine porties bouillon nodig heeft om een saus of iets dergelijks af te maken. Gebruik ook bouillon voor de hachee of en andere stoofpot ipv. Water.

 

Succes ermee!

 

Groeten van dé E-nummervrije slager uit Veenendaal.

Contact

Bezoekadres:
Dr S de Bruineplein 9
3904 CX Veenendaal

info@slagerijvandergeer.nl
0318-525391
06-13869993