Slagerij van der Geer

0 Producten in uw mandje

Main Anjou Graaskalfvlees 100 % grasgevoerd

Main Anjou Graaskalfvlees 100 % grasgevoerd

 

Dit jong rundvlees heeft ca. 8-9 maanden altijd bij moeders buiten in de kudde gelopen. Het is dus geen vlees van kalveren die net geboren zijn;dat denken veel mensen nl. Ze zijn dus bijna 1 jaar oud en hebben altijd buiten gespeeld in de kudde en in de natuur. Alleen melk gedronken en na verloop van maanden ook gras gaan eten. Echt puur natuurvlees dus; 100 % grasgevoerd. Geen medicijnen,kunstmelk ed. en niet na de geboorte bij moeders weggehaald. Dat gebeurt nl. bijna altijd met kalveren. Bijna al het kalfsvlees is een bijproduct van de melkindustrie. Het kalfsvlees wat wij verkopen dus niet. Ze zijn volgens de natuur slachtrijp van ca. oktober t/m februari. Buiten die tijd worden er dus kalveren geen geslacht,omdat ze dan of te jong of te zijn oud. Het kalfsvlees is alleen diepvries op voorraad.

Meestal zijn het stierkalveren die geslacht worden. Vrouwelijke kalveren gaan als ze volwassen zij geworden zelf ook weer kalfjes geven. Zo groeit de kudde en blijft de populatie in stand. Daarom is er veel minder behoefte aan stieren; die worden dan dus geslacht en opgegeten.

Het is heel zacht en mals rundvlees,licht rood van kleur en licht verteerbaar. Echt een aanrader.

Zeker voor mensen die het rundvlees te zwaar te verteren vinden.

De runderen die wij verwerken worden geleverd door André Woertink,veehandelaar te Balkbrug. Hij haalt de dieren op bij de boer of natuurterreinbeheerder en ziet zo zelf  de leefomstandigheden. Hij vervoert zelf de dieren naar het slachthuis SHV te Veenendaal. Daar worden de dieren rustig op diervriendelijke manier geslacht,uitgebeend en gevacumeerd. Daarna wordt het vlees bij onze slagerij bezorgd. We versnijden dus het vlees zelf tot gewenste snit. Alles wat aan het dier koe zit(dus ook organen,vet,botten ed.) verkopen/verwerken we in onze slagerij. Dit mede uit respect voor de schepping; niets weggooien. Alles heeft een bestemming. Zodoende kunnen we dus 100% garanderen wat voor rundvlees we verkopen en hoe de dieren gehouden zijn.

Herford stierkalf

 

DSC00823

 

Contact

Bezoekadres:
Dr S de Bruineplein 9
3904 CX Veenendaal

info@slagerijvandergeer.nl
0318-525391
06-13869993