Slagerij van der Geer

0 Producten in uw mandje

Heideschapenvlees 100 % grasgevoerd

Heideschapenvlees grasgevoerd

Heideschapen lopen altijd op de hei of in heide gebieden. Het is een speciaal ras schaap. Ze zijn uitermate geschikt om helemaal in de natuur te kunnen leven.

Onze leverancier voor de heideschapen is De Grazerie Landschapsbeheer te Kootwijkerbroek. Gert van de Bor brengt zelf de levende dieren bij het slachthuis SHV in Veenendaal waar ze op een respectvolle diervriendelijke wijze worden geslacht. Wij halen de geslachte dieren zelf op bij het slachthuis en verwerken de dieren van kop tot staart in onze slagerij. Alles wordt gebruikt/bestemd; dit mede uit respect voor de schepping. 

Ze krijgen geen bijvoer,geen medicijnen,er wordt geen kunstmest gestrooid in het gebied en geen pesticiden gebruikt tegen onkruid ed. Echt puur natuur vlees; 100 % grasgevoerd! Ze krijgen alleen een kuur tegen wormen. Dat is gebruikelijk voor dieren die onder deze omstandigheden leven. Ze kunnen ook verplicht (vanuit de overheid) gevaccineerd zijn tegen Q-koorts. We proberen zoveel mogelijk vlees te verkopen van ongevaciineerde schapen(afhankelijk van de leeftijd en of ze gelammerd hebben). 

Het vlees is vrij mager en heel vol van smaak. Het gaat een beetje richting het wild. Het ziet er ook donkerder uit dan normaal lamsvlees. Het is absoluut niet sterk van smaak.

Dit vlees is zuiver en  licht verteerbaar. Er zijn genoeg mensen die rundvlees niet kunnen verdragen,maar goed reageren op schapenvlees. Het proberen waard.

Als u slechte ervaringen heeft met eerder lamsvlees in restaurants bijv. dan zou u dit vlees eens moeten proberen. Probeer maar eens een biefstuk of ander mager vlees.

De specifieke smaak van vlees zit vooral in het vet van het dier; dus mager vlees is meer neutraler van smaak.

Kijk in onze webshop voor het ruime aanbod Heideschapenvlees; biefstuk,hamburgers,gehakt,shoarma enz.heideschaapheideschaap 2heideshaap 1heideschaap2

Contact

Bezoekadres:
Dr S de Bruineplein 9
3904 CX Veenendaal

info@slagerijvandergeer.nl
0318-525391
06-13869993